Günümüzde birçok insanın ilgisini ve dikkatini çekmeye başlayan renkli lenslerde, renk seçimi konusunda insanların kafasında soru işareti bulunmaktadır.  Renk tercihini nasıl yapmalıyım? Hangi renk bana uygun olur? Göz rengim çok koyu, hangi rengi tercih edersem istediğim görünüme sahip olabilirim? Gibi birçok soruyla karşı karşıya kalıyoruz. Renkli lens seçiminde dikkat etmeniz gereken, tahmin ettiğinizden daha fazla etken vardır. Bunları sizler için kısaca açıkladık.


Renk seçiminde en önemli etkenlerden biri zemin rengidir. Zaman zaman karşılaştığımız en büyük yanılgılardan biri olan zemin rengi etkisi toplum içinde çok az bilinen bir olgudur. Göz rengi kahverengi, mavi, yeşil, ela vb. gibi tek bir kalıp olarak algılanmamalıdır. Kahverengi göz rengi deyince 15’den fazla ton aklımıza gelmelidir. Örneğin kahverengi göz rengine sahip iki kişinin aynı renkli lensi taktığında farklı görünüme sahip olabileceğini unutmamalıyız. Bu yüzden tercihimizi daha doğru yapabilmek için zemin renginin koyulaştıkça lensin renginin de koyulaşacağını, zemin renginin açıldıkça lensin renginin de açılacağını aklımızdan çıkarmamamız gerekir. Renkli gözlerde ise rengin nasıl duracağını tahmin etmek oldukça zordur.


Sıklıkla sorulan sorulardan biride ortam aydınlatmasının rengi neden etkilediğidir. Açık alan, kapalı alan, ışık yoğunluğu, gece ve gündüz bunlarda lensin görünümünü etkileyen unsurlardandır. Aklınızda ‘’ Nasıl yani?’’ sorusunun belirdiğini görüyorum. Evet bunlar etkilemektedir. Ortamdaki ışığın yansıması ve kırılması etrafımızdaki tüm nesne ve renklerin görünümünü etkiler.  Kendi göz rengimizin bile bunlardan etkilendiğini biliyor muydunuz?   


Bir başka etkenlerden biri de tarzdır, günlük kullandığınız kıyafetler, yaptığınız makyaj seçimi, saç ve ten renginiz, bunlarda renk seçiminde dikkat etmeniz gereken diğer unsurlardır. Renk kişisel zevke dayalıdır. Haklısınız, günümüzde renkli lenslerde o kadar çok seçenek var ki hangisini tercih edeceğinize kara vermek çok zor. Bu yüzden tercihlerinizi yaparken bunlara dikkat etmeniz hem seçim kolaylığı hem de istediğiniz sonuca ulaşmanıza yardımcı olacaktır.